1-7 Ekim Emzirme Haftası Kapsamında Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi
05 Ekim 2018

Hatalı anne sütü uygulamalarının  önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine  yönelik olarak, Bakanlığımızca  1991 yılından beri  UNICEF önerileriyle “Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülmektedir. İlimizde de  sürdürülmekte olan “Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık  Kuruluşları” programında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine  kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi konferans salonunda 05 Ekim 2018 Cuma günü “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” konulu bir farkındalık eğitimi gerçekleştirilmiştir. Havsa Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Aysun DEMİR tarafından verilen eğitime aile sağlığı merkezlerinde görevli aile sağlığı elemanları, toplum sağlığı merkezlerinde görevli ebe-hemşireler ve Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde konuyla ilgili görev yapan ebe-hemşireler katılmışlardır.

Yine, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca eğitim alanında açılan stantta katılımcılara konuya ilişkin hazırlanmış olan broşürler dağıtılmıştır.