Edirne UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) “Zeytin Dalı” Harekâtına Destek Olmak Amacıyla Kilis’te
25 Şubat 2018

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içerisinde yürütülen “Zeytin Dalı” sınır ötesi harekâtına destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığımızca Suriye sınır hattı boyunca ülkemiz sınırları içerisinde Seyyar Sınır Sahra Hastaneleri kurularak 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda Kilis, Şanlıurfa-Ceylanpınar ve Nusaybin Sahra Hastanelerinde görev alan İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Edirne UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gönüllüleri bu kez de;  “Zeytin Dalı” sınır ötesi harekâtına destek olmak amacıyla, Kilis İli sınır bölgelerinde konuşlu Seyyar Sahra Hastanelerinde görev yapmak üzere görevlendirildi.

Afet ve kriz yönetimi, tahliye ve nakil eğitimi, medikal kurtarma, KBRN atakları ve endüstriyel kazalar gibi konularda aldıkları özel eğitimlerle faaliyetlerini sürdüren Edirne UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) 23 Şubat – 14 Mart 2018 tarihleri arasında söz konusu bölgede sağlık hizmeti sunacaktır.

21 Şubat 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Ali Cengiz KALKAN ve mesai arkadaşları tarafından dualar ile Kilis İline yolcu edilen UMKE gönüllülerimiz ile gurur duyuyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.