Afrin’de Görev Yapan Edirne UMKE Ekibine Basın Temsilcilerinin de Katıldığı Programda Plaket Takdim Edildi
04 Nisan 2018

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içerisinde yürütülen “Zeytin Dalı” sınır ötesi harekâtına destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığımızca Suriye sınır hattı boyunca ülkemiz sınırları içerisinde kurulan Seyyar Sınır Sahra Hastanelerinde 23 Şubat – 14 Mart 2018 tarihleri arasında 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunan ve görev süresini tamamlayıp ilimize dönen İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Edirne UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) gönüllülerine, ilimiz basın temsilcilerinin de katıldığı kahvaltı programında plaket takdim edildi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN programda yaptığı açılış konuşmasında; “UMKE Ekibimiz 20 gün Afrin sınırında vatan savunması görevinde büyük askerlerimize, kahraman ordumuza ve bölge halkına sağlık hizmeti verdi. Bu yüzden onlara burada çok teşekkür ediyoruz.Sizleri onlarla yan yana getirmekle hem onların faaliyetlerine, hem de ülkemizin gerçekliklerine bir nebze olsun bir atıfta da bulunma fırsatı yakaladık. Kahvaltımızın inşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum. Büyük insan Yunus Emre’nin söylediği çok değerli bir söz var: “Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım.” Hakikaten buna ihtiyaç duyuyoruz. Edirne’mize sizlerin aracılığıyla yapılacak olan hizmetlerde, bir sinerji katmak istiyoruz. Bunun ilk adımı bundan sonraki süreçlerde sizlerle bir köprü kurarak yan yana bu güzel ecdat yadigârı, serhat şehrimize yapılan hizmetleri tamamlamaya, devam ettirmeye katkı vereceğiz inşallah.” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN, kahvaltının arkasından basın temsilcilerimize yaptığı açıklamada; “Türkiye’mizin göz bebeği şehirlerinden olan Edirne’mizin çok saygıdeğer basın mensupları, kıymetli kardeşlerim. Davetimize icabet etmenizden onur duyduğumu, Edirne sağlık çalışanları adına iletmek isterim. Bakanlığımızın son derece önem verdiği Edirne ilimizdeki sağlık çalışmalarında bundan böyle hep birlikte bu büyük aileye, ülkemize hizmet edeceğiz. Vatan şairimiz Namık Kemal’in “Bir ülkenin nüfusu sadece üstündekilerle değil, altında yatanlarla da beraber sayılmalıdır.” dediği gibi, bunun en canlı, en mümtaz örneklerinden birisi olan Edirne’de sizlerle birlikte görev yapıyor olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti tekrar ifade etmek isterim. Ülkemizin çok ciddi sınavların eşiğinden geçtiği bu aşamada, bu ülkede birlikte yaşıyor olmanın, sevinçte ve kederde bir olmamın en güzel örneklerini sunan sağlık camiamızın değerli UMKE ekibi ile de sizlerin huzurunda bugün bir aradayız. Kıymetli Erzurum UMKE ekibimizden Burak TATAR şehidimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Bizim ekibimiz 20 gün kadar önce bu görevi o şerefli ekibe ve o ekibin kahraman şehidine teslim etti. Bunun için de çok anlamlı Edirne UMKE ekibimizin bugün burada bulunması. Ayrıca bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Sağlık şehidimiz Burak TATAR’ı rahmetle minnetle anıyoruz. Kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Ülkemizin, bakanlığımızın ve sağlık çalışanlarımızın başı sağ olsun.  UMKE ekibimiz 3 hafta kadar Afrin’de nöbet tuttu. Bu nöbete her zaman hazır olduklarını, sırada beklediklerini, tekrar çağrıldıklarında gitmek üzere beklediklerini bize her fırsatta ifade ettiler. Biz de onlar gibi her an bu konuda üzerimize düşecek göreve hazırız. Ülkemiz için hem vatanın sınır boylarında yapılan çalışmalar kahramanlık istiyor, hem de vatanın içinde yapılan çalışmaların bir kahramanlık bilinciyle yapılması gerekiyor. Bu anlamda bir bütünüz, hislerimiz, duygularımız, yüreklerimiz bir. Sizlerle birlikte büyük bir ailenin parçası olduğumuzun şuuruyla hareket ettiğimizi bilmenizi isterim. Katıldığınız için siz basın mensuplarına saygılar sunarım.” dedi.

Plaket sunumunda İl Sağlık Müdürümüz KALKAN’ın, Edirne Umke Sorumlusu Dr.Nejdet TOPÇUOĞLU’nun plaketini en kıdemli basın temsilcimizin vermesini rica etmesi üzerine plaket Kerim YURK tarafından takdim edildi. İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.M.İshak YILDIRIM, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Kamil Sani ÖNGÖREN ve Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yunus YİĞİT’in, UMKE gönüllüleri Selami Rüzgar ALTUN, İskender AKSU, Mustafa GÖKBAYRAK, Ersan ÖZTÜRK ve Beyza SUNNA’ya plaketlerini takdimi sonrasında, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Erhan TURHAN, İl Sağlık Müdürümüze UMKE üniforması takdim etti.

İl Sağlık Müdürümüz KALKAN’ın sunulan sağlık hizmetleri ile ilgili ve özellikle sağlık turizmine ilişkin basın temsilcilerimize yaptığı genel bir bilgilendirme sonrasında program sona erdi.

• 01.jpeg
  • 02.jpeg