5. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Töreni Gerçekleştirildi
20 Nisan 2018

Sağlık Bakanlığımız tarafından “Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi” olarak yetkilendirilen Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde eğitim alan 15 kursiyere “Yoğun Bakım Hemşireliği” sertifikasyon belgeleri düzenlenen sertifika töreni ile teslim edildi.

5.si düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına katılan toplam 15 hemşire “Yoğun Bakım Hemşireliği” sertifikasyon belgelerini almaya hak kazandı. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programında katılımcılar, edindikleri bu donanımla artık daha nitelikli ve bilinçli hizmet vereceklerinin altını çizdiler. Sertifika törenine İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.M.İshak YILDIRIM,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd.Uzm.Dr.Ali KAYA, Hastane Başhekimi Op.Dr.Mustafa Talha SÜTÇÜ, diğer hastane yöneticileri ve eğitim koordinatörleri katıldı.

Sertifika töreninde, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Başhekim Yrd.Uzm.Dr.Elif Çiçek YILMAZ konuşmasında, kaybolan değerlerimiz ile birlikte bir insan hayatına dokunmanın yüceliğine vurgu yaparken; “nice duran kalpleri canlandırmanız nasip olsun” temennisiyle birlikte salonda duygusal anlar yaşandı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN da konuşmasında, tedavide hastaya dokunmanın iyileştirici özelliğine değinerek şunları söyledi;  “Kırılan bir ayağı onarabildiğimiz gibi kırılan bir kalbi onarmak ta dersimiz olmalı. Bizim medeniyetimizde bunların hepsi var, insan olmak böyle bir şey. Kendi değerlerimizi hiç unutmamalıyız; yoksa tamirciden bir farkımız kalmaz. Eğitim bir şekilde kitaplardan, internetten öğrenilir. Bir insan olarak aynı süreçlerin bizi beklediğini düşünerek çalışmak! Hepimizin en çok unuttuğu da budur. Biz hastalanmayacağız, biz yoğun bakımlara gitmeyeceğiz, hatta biz ölmeyeceğiz gibi düşünürüz. Bütün bunları kendi üzerimizden okursak çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Emekleriniz için, böylesi bir ruha doğru yaptığınız yolculuk için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Sertifikalarını alan kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra, İl Sağlık Müdürlüğünce üzerinde isimleri yazılı kupa bardak takdim edildi. Konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını alan kursiyerleri İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz KALKAN ve törene katılan tüm yöneticiler tebrik etti.