Aşı Haftası Çeşitli Etkinliklerle Sona Erdi
30 Nisan 2018

24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası, 27 Nisan 2018 Cuma günü yapılan çeşitli etkinliklerle sona erdi. Atatürk Anıtı önünde kurulan sağlıklı yaşam aracı ile vatandaşlara aşılamanın önemi hakkında bilgilendirici broşürler dağıtılmış ve stant çalışması yapılmıştır. İl Sağlık Müdürümüz Dr.Ali Cengiz KALKAN aşı haftası kapanışında yaptığı konuşmada; “Bugün burada Dünya Aşı Haftası nedeniyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Her şeyin başı sağlık; sağlığın da başı aşıdır, diyoruz. Bu kapsamda, 5 yaş altı eksik aşılı çocuklarımızın aşılarının tamamlanması, erişkinlerimizde de aşı ile kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi ve aşı etkinliğimizi hep birlikte ulusal olarak başarıyla tamamlama amacındayız. Değerli basın mensuplarımız, kıymetli çocuklarımız ve sevgili vatandaşlarımız, biraz sonra başka etkinliklerimiz de olacak. Biz ülkemizde aşı çalışmalarını büyük bir başarı ile yürütüyoruz. Halk Sağlığı Birimimiz bu işi çok başarıyla yaptığı etkinliklerle sürdürüyor. 2013 yılında suçiçeğinin de aşı takvimine eklenmesiyle şu anda 13 hastalığa karşı aşılama faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Aşı ile önlenebilir hastalıkların bu çağda önlenmesini arzuluyoruz. Sağlık Bakanlığımız, Hükümetimiz bu konuda elinden geleni yapmakta ve büyük bir özveriyle de sağlık çalışanları bu hizmeti sizlere sunmakta. Kafanızda hiçbir endişe olmasın. Aile sağlığı merkezlerimizde ve hastanelerimizde aşılama hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Bizlerle irtibatınızı kesmeyin, hep birlikte bu çalışmalarımızı sürdürelim. Çocuklarımızı yarınlara sağlıklı bir şekilde taşıyalım.” dedi.

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan program Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Gündüz Bakımevi ve Kreşinden Barış Grubu, Sezai Irmak Art Academy Bale Grubu ve değerli öğretmenlerinden oluşan Klasik Müzik Grubu gösterileri ile devam etti. Şükrüpaşa, Kadripaşa ve Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencileri, Süheyl Ünver ve Özel Saranel Sağlık Meslek Liseleri öğrencileri, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, kıymetli veliler ve halkımızın da katılımıyla Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi boyunca yürüyüş yapılmış ve halkın yoğun ilgisi ile karşılaşılmıştır.