Ebeler ve Hemşireler Haftası Kutlandı
24 Mayıs 2018

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ‘‘12-18 Mayıs Ebe ve Hemşireler Haftasını’’ çeşitli etkinliklerle kutladı. Edirne Sultam 1. Murat Devlet Hastanesi’nde düzenlenen program  ‘‘Sağlıkçının Gözünden’’ fotoğraf sergisinin açılışı ile Başladı.

Edirne Sultam 1. Murat Devlet Hastanesi fuaye alanında gerçekleşen serginin açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr.M. İshak YILDIRIM, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yunus YİĞİT,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Uzm. Dr. Ali KAYA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yrd. Op. Dr. Eyüp KÂHYA, Hastane Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha SÜTÇÜ, diğer yöneticiler, çok sayıda ebe ve hemşire ile hastane çalışanları katıldı.

Sergi sonrası günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yapan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, ebe ve hemşirelerin gününü kutladı. Kalkan; “ 2018 yılını bizler kendi çapımızca ekip arkadaşlarımızla sağlık çalışanları yılı olarak tanımladık ve sağlık çalışanlarımızla bütün etkinliklerimizde el ele, gönül gönüle olmak istiyoruz. Önce biz bize kıymet verirsek diğer insanlarda bize kıymet verirler. Sizler bu kıymeti fazlasıyla hak ediyorsunuz. Etkinliklere katılımınız bizlere her zaman güç verecektir. Büyük ozan Yunus Emre’nin dediği gibi ‘‘Gelin Tanış olalım işi kolay kılalım.’’ Bizler bir aileyiz ve bunu herkesin hissetmesi lazım.  Fotoğrafta görüldüğü gibi bir hastanın elini tutmak, bir hastaya tebessüm etmek ancak bizim sağlık çalışanlarına yakışır. Hepinize verdiği emekler, göz nuru ve hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık yüreklerinize sağlık.Bu güzel gün münasebetiyle aranızda olmaktan mutluyum huzurluyum. Güzellikler paylaşıldıkça çoğalır, dertler paylaşıldıkça azalır. Sizler hep dert paylaşanlarsınız. Öneminiz değeriniz çok fazla. Hemşirelik ve ebelik mesleği fedakârlığın ve özverinin tam karşılığıdır. Huzurlarınızda ayağa kalkıp saygıyla eğiliyorum. Tekrar teşekkürlerimi takdirlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Etkinlik kapsamında program, meslekte 30 yılı geride bırakan sağlık ekibinin değerli çalışanlarına teşekkür belgelerinin sunulması ile devam etti. Toplu halde fotoğraf çekilmesi ve kokteyl ile program sona erdi.

• _DSC5667.JPG
  • _DSC5681.JPG