‘‘İnsanlar Önemsendiklerini Bilene Kadar, Ne Bildiğinizi Önemsemezler’’ Projesi
12 Aralık 2018

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen teknik destek programı kapsamında Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi olarak insan kaynakları ve hizmet kalitesini geliştirmeye yönelik yapılan başvuru sonucunda, Edirne İl Sağlık Müdürlüğünce desteklenen ve yürütülen İnsanlar Önemsendiklerini Bilene Kadar, Ne Bildiğinizi Önemsemezlerprojesi başarı ile tamamlandı.

Projenin açılış törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. İshak Yıldırım, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yrd. Uzm. Dr. Ali Kaya,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yrd. Op. Dr. Eyüp Kahya, Hastane Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü ve diğer yöneticiler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “İnsanlar Önemsendiklerini Bilene Kadar, Ne Bildiğinizi Önemsemezler” başlıklı Teknik Destek Programı 28.09.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanarak, 20-21-22 Kasım tarihlerinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet hastanesi konferans salonunda 3 eğitim seansı şeklinde Eğitim Uzmanı Saba Deniz UZUN tarafından uygulandı.

Eğitim Acil serviste çalışan doktorlar, yardımcı sağlık personelleri, verigiriş, güvenlik ve temizlik personellerinin dahil olduğu 80 kişilik çalışana hitap etti.

Proje ile Acil servis çalışanlarının zor hasta grubu ile etkili ve verimli bir iletişim kurarak, insan ilişkilerindeki sorunların minimuma indirilmesi, sağlık çalışanı ve hasta için güvenli bir ortam oluşturulması, hasta ve çalışan memnuniyetinin artmasına katkı sağlanması hedeflendi. Eğitim 3 gün süreli 7 saat olacak şekilde toplam 21 saatlik eğitim olarak gerçekleşti. Çatışmalı Zor Durumlar, Sorun Çözme ve Proaktif Yaklaşım, Güven Uyandırma, Memnuniyetsiz Kişileri Memnun Etmede Dikkat Edilecek Hususlar, Negatif Uyaranlara Karşı Duyarsızlaşma Ana başlıklı konular ile uygulama ve öğretici oyunlar eşliğinde 3 eğitim seansı şeklinde Eğitim Uzmanı Saba Deniz UZUN tarafından uygulanarak 80 kişilik katılımla başarı ile tamamlandı.

Eğitime katılanlara sertifikalarının takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

• 3.jpeg
  • 6.jpeg