Uzunköprü Devlet Hastanemizde İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
21 Şubat 2019

Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli A Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat ÖNER tarafından Uzunköprü Devlet Hastanemiz personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi. Verilen eğitimde, iş kazalarının büyük oranda önlenebileceğinin temel iş güvenliği, kişisel koruyucu donanımlar, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı ve benzeri konularda bilgiler verildi. Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliği konusu ile ilgili örnekler, sunumlar ile desteklenerek anlatıldı.

Hastanemiz Başhekimi Uzm.Dr.Özgür KAVAK “Düzenlenen eğitimin genel amacının yapılan işler sırasında veya işler nedeniyle iş kazası yaşanma ihtimalini en aza indirmek, çalışma ortamı nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek ve meslek hastalığı oluşturabilecek işlerde önlemler almaktır. Hastaneler çok tehlikeli sınıfta yer aldığından dolayı bu eğitimler yılda en az bir defa olmak üzere planlanmaktadır. Bizde bu planlama çerçevesinde eğitimlerimize devam ediyoruz.

Eğitim programının ardından uygulanan sınavda başarılı olan katılımcılara ise katılım belgesi verilecek” dedi.

• İSG Eğitimi (1).jpeg
  • İSG Eğitimi (2).jpeg