Dünya Sağlık Örgütü; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermektedir. Bu miktar, yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanmaktadır.
Fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkileri nedeniyle halkımızda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüzce Edirne Halk Eğitim Merkezinde bir eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Betül SEZER’in “Tuz, Önemi ve Kontrolü” konulu sunumu ile devam etmiştir.
Resmi kurumlarda görev yapan personelin, sağlık kurumlarımızdaki sağlık çalışanlarının, Edirne Merkez Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Edirne Merkez Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Edirne Saranel Sağlık Koleji öğrencilerinin katıldığı eğitim programı sunumun ardından gerçekleştirilen soru cevap bölümü ile son bulmuştur.