Keşan Devlet Hastanesi Açılış Töreni
21 Mart 2019

195 yataklı Keşan Devlet Hastanesinin resmi açılış töreni T. B. M. M. Başkanı Sayın Prof Dr Mustafa ŞENTOP, Edirne Valisi Sayın Ekrem CANALP, Edirne Milletvekili Sayın Fatma AKSAL, T.Ü. Rektörü Sayın Erhan TABAKOĞLU, Edirne İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Ali Cengiz KALKAN kurum yetkilileri ile birlikte çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

29563,76 metrekarelik arsanın içinde yer alan, 30.000 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek olan 195 yatak kapasiteli Keşan Devlet Hastanesi ileri teknolojik altyapısı ile öne çıkıyor. 28 adet tek kişilik, 66 adet çift kişilik odadan oluşan, toplamda nitelikli 195 yatak kapasitesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilerek tüm hastalarına kaliteyi en üst seviyede ve otel konforunda sunmaktadır.

Keşan Devlet Hastanesi tıbbi hizmet kalitesi en üst düzeyde düşünülerek inşa edilmiş ileri teknoloji tıbbi cihazlarla donatılmıştır.  Ayaktan gelen hastalar için 40 adet poliklinik odası mevcuttur.

Acil ünitesi; 13 Yeşil alan, 7 adet sarı alan, 1adet kırmızı alan yatağı, 4 çocuk, 1 izole müşahede gözlem yatağı ile ileri düzey monitörle izleme yapılmaya uygun son teknolojiye sahip geniş gözlem odaları ile yöremize, bölgemize ve Balkanlara 365 gün, 24 saat kesintisiz hizmet verecek kapasiteye sahiptir.

14 adet diyaliz cihazı ile 11+2 Hemodiyaliz yatağı, 16 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi ve Teknik altyapısı ile hastaya güvenli ve konforlu hizmet vermektedir.

Tam donanımlı 5 ameliyathane salonu, 1 sezeryan ameliyathane salonu olmak üzere 6 adet ameliyathane salonu ile özel hazırlanmış ameliyata hazırlık, uyandırma odaları hastaların mahremiyetini de koruyan dünya standartlarında alt yapıya sahiptir.

MR ve BT odaları gelen hasta kapasitesine cevap verebilecek niteliktedir.

6 yataklı Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, 8 yataklı 2.Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi, 7 yataklı 3. Basamak Genel Yoğun Bakım Ünitesi ve 4 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile toplamda 25 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi bulunmaktadır.

50 adedi kapalı olmak üzere ve 125 araç kapasiteli otopark alanına sahiptir.