Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Toplantısı
29 Mart 2019

İlimiz genelindeki acil sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere düzenlenen İl ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı 28.03.2019 tarihinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN’ın Başkanlığında düzenlenen toplantı, Acil Sağlık ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kamil Sani ÖNGÖREN’in sunumuyla başladı. Toplantı Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi ve İl Ambulans Servisi Başhekimleri, ASKOM Sorumluları ve diğer yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda ilimizin sevk istatistikleri değerlendirilerek, yoğun bakımlara yapılan hasta sevklerinde yaşanan sıkıntılar, acil sağlık hizmetlerinin gündemde olan sorunları, tüm sağlık kurum ve kuruluşları ile görüşülerek ortak kararlarla çözüme ulaştırılmaya çalışılarak alınan kararlar onaya sunuldu.

Gerçekleştirilen İl ASKOM toplantısında alınan kararlar ile Acil Sağlık Hizmetlerinde aksamaya ve olumsuz olaylara sebebiyet verilmemesi, sevk işlemlerinde koordinasyonun etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlanarak vatandaşlarımıza verilen Acil Sağlık Hizmetlerinin, ulaşılabilir ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi sağlanmaktadır.