“İntiharı Önleme” Konulu Farkındalık Eğitimleri Gerçekleştirildi
06 Mayıs 2019

İntihar (Özkıyım), genel olarak bireyin kendine yönelik bilinçli bir şiddetidir ve bireyin istemli ve kasıtlı olarak yaşamına son vermesidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişi intihar nedeniyle ölmektedir.

İlimizde intiharı önleme konusunda eğitim ve bilgilendirme kampanyaları yoluyla farkındalığı arttırmak,  intihar konusunda önleme, tedavi ve izleme çalışmalarının etkinliğini arttırmak, toplumun ruhsal sağlığını korumak ve geliştirmek ve kurumlar arası işbirliği ile toplum destekli mücadelenin gelişmesini sağlamak amacıyla İntiharı Önleme İl Eylem Planı oluşturulmuştur.

Bu kapsamda; Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, Keşan Devlet Hastanesi ve Uzunköprü Devlet Hastanesinde görevli psikiyatri uzmanlarımız ile İl Sağlık Müdürlüğünde görevli uzman psikologlarımız tarafından ilimiz merkezinde ve ilçelerimizdeki hastanelerin acil servis çalışanlarına ve 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli personele, basın mensuplarına ve Edirne İletişim İl Müdürlüğü personeli ile Edirne İl Müftülüğü ve Edirne İl Jandarma Komutanlığı personeline yönelik farkındalık eğitimleri düzenlenmiştir.