9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Nedeniyle Trakya Üniversitesi İle İşbirliği İçerisinde Etkinlik Gerçekleştirildi
10 Mayıs 2019

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir. Hastalık diyete tahılların eklenmesinden sonra herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. Çölyak hastalığı her yaşta teşhis edilebilmekle birlikte teşhisi zor olan hastalıklardan biridir. Bu hastalığın tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.

            Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile işbirliği içerisinde T.Ü.Balkan Kongre Merkezinde Trakya Üniversitesi tarafından organize edilen V.Beslenme ve Diyetetik Sempozyumunda stant çalışması gerçekleştirilmiştir. Stantta sağlıklı beslenme, çölyak, diyabet ve hareketli yaşama ilişkin broşürlerin dağıtılması sağlanmış ve konuya ilişkin afişler sergilenmiştir.

            “Güncel Yaklaşımlarla Diyabet ve Çölyak Hastalığı” konulu sempozyumda İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES açılış konuşması yapmıştır.

  • _DSC7732.JPG
  • _DSC7719.JPG
  • _DSC7725.JPG
  • _DSC7738.JPG
  • _DSC7742.JPG
  • _DSC7717.JPG
  • _DSC7722.JPG
  • _DSC7749.JPG
  • _DSC7753.JPG
  • _DSC7735.JPG
  • _DSC7723.JPG
  • _DSC7747.JPG
  • _DSC7788.JPG
  • _DSC7782.JPG
  • _DSC7781.JPG