Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi Açılış Toplantısı
20 Haziran 2019

Sağlık Bakanlığımız tarafından 1998 yılından beri yürütülmekte olan “Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)” kapsamında; Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı Eğitimi Birimi koordinasyonunda, 17-18-19 Haziran 2019 tarihlerinde Edirne Ramada Hotelde, İlimiz genelinde kamu, üniversite ve özel hastanelerin doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan sağlık personelinin dahil edildiği “Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi”  17 Haziran 2019’da açılış toplantısı ilen başlamıştır.

Söz konusu eğitime Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Anestezi Uzmanı, Çocuk hastalıkları Uzmanı ve Pratisyen Hekimlerinden oluşan toplam 24 hekim ile 25 hekim dışı sağlık personeli katılım sağlamıştır.

Eğitimci grubu; NRP Eğitici Eğitimine katılmış Tekirdağ ilinden 3 kişi, Kırklareli ilinden 1 kişi, Ankara ilinden 3 kişi ve ilimizden 5 kişi olmak üzere alanında uzman toplam 11 kişiden oluşmaktadır.

Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Dr. Ayten CANALP, Vali Yardımcısı Şenol Levent ELMACIOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yunus YİĞİT, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün diğer yöneticileri ile kamu, üniversite, özel hastanelerin Başhekimlerinin katılımı ve basının dahil edildiği açılış toplantısı gerçekleştirilmiştir.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz KALKAN açılış konuşmasını yapmıştır. NRP’nin tanıtımı ve gerekçelerinin aktarılması amacıyla kurs sorumlusu Dr. Deniz DOĞU tarafından sunum yapılmıştır. İki grup şeklinde teorik ve uygulamalı eğitimler üç gün sürecektir.