3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası
etkinlikleri kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf odalarına
yönelik “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması” konulu eğitim ve
bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
9 Eylül 2019 tarihinde Edirne Ticaret ve
Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Halk Sağlığı
Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Edirne
Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Uz.Dr.Can Behzat DEMİRKAN’ın “Aşırı Tuz ve
Şeker Kullanımının Azaltılması” konulu sunumunun ardından Şube Müdürü Yıldıray
ÇETİNTAŞ Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Tüm
Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında imza edilen “Aşırı Tuz ve Şeker
Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar İşbirliği Protokolü” hakkında
bilgilendirme yapmıştır.
Toplantı, Trakya Üniversitesi Sağlık
Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Sedef DURAN’ın “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımı” ile
ilgili bilgilendirmelerinin ardından karşılıklı soru cevap bölümüyle sona
ermiştir. Toplantıya katılan esnaf odası başkanları ve üyeleri soru cevap
bölümüne büyük ilgi göstermişlerdir.