overlay

Gıda Sektöründe Faaliyet Gösteren Esnaf Odalarına Yönelik “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması” Konulu Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaf odalarına yönelik “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması” konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

9 Eylül 2019 tarihinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Edirne Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Uz.Dr.Can Behzat DEMİRKAN’ın “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımının Azaltılması” konulu sunumunun ardından Şube Müdürü Yıldıray ÇETİNTAŞ Bakanlığımız ile Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında imza edilen “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar İşbirliği Protokolü” hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Toplantı, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Sedef  DURAN’ın “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımı” ile ilgili bilgilendirmelerinin ardından karşılıklı soru cevap bölümüyle sona ermiştir. Toplantıya katılan esnaf odası başkanları ve üyeleri soru cevap bölümüne büyük ilgi göstermişlerdir.


  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG