6. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu Mezunlarını Verdi
09 Aralık 2019

İl Sağlık Müdürlüğü Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 1 Ekim – 6 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak sağlıklı kilo kaybını sağlamak, sağlıklı yaşam biçimi davranışlarını (sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, stres yönetimi, kişiler arası ilişkiler, manevi gelişim, sağlık sorumluluğu vb.) olumlu yönde arttırmak,  sağlıklı hayat düzeninin yaşam tarzı olarak benimsenmesini sağlamak için gerçekleştirilen 6. ‘’Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu’’ programı tamamlanmıştır.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma Heves YILMAZ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Onur ÇAKAR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz.Dr. Ali KAYA Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uz.Dr. Esin SEÇGİN SAYHAN katılımları ile gerçekleştirilen kapanış programında katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

Edirne Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezinde yürütülen programda 10 hafta boyunca katılımcılara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılması ve sağlıklı kilo kaybı sağlanması için Dr. Bekir TUNÇER, Diyetisyen Eyüp İPEK, Psikolog Hande ALDEMİR ve fizyoterapistler tarafından her hafta düzenli olarak eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 6. Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu kapsamında Nurşen ÖCAL 12 kg, Saadet ALTAY 6,5 kg ve Sibel TAŞKAN 5,8 kg kaybederek dereceye girmişleridir. Ayrıca toplamda 102.4 kg ağırlık kaybı sağlanmıştır.

7. ‘’Sağlıkla Zayıfla Obezite Okulu’’ için kayıtlar Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hekim Şifai Sağlıklı Hayat Merkezi’nde devam etmektedir.

• _DSC9233.JPG
  • _DSC9227.JPG