Sağlıklı Yaş Alma Okulu İlk Mezunlarını Verdi
09 Aralık 2019

İl Sağlık Müdürlüğü Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleştirilen  ‘’Sağlıklı Yaş Alma Okulu’’ programının ilk grub eğitimleri tamamlanmıştır.

1 Ekim – 6 Aralık 2019 tarihleri arasında 50-65 yaş arası ve 65 yaş üstü yetişkin bireylere yaşa uygun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması, yaşa ve kapasiteye uygun fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak hareket kabiliyetinin arttırılması ve psikolojik sorunlarla nasıl baş edileceğinin öğretilmesiyle daha sağlıklı yaş almasını sağlamak amacıyla yürütülmekte olan program ilk mezunlarını vermiştir.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma Heves YILMAZ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz.Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Onur ÇAKAR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz.Dr. Ali KAYA Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm.Dr.Esin Seçgin SAYHAN katılımları ile gerçekleştirilen kapanış programında katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

Edirne Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezinde gerçekleştirilen programda 10 hafta boyunca katılımcılara Dr. Bekir TUNÇER, Diyetisyen Eyüp İPEK, Psikolog Hande ALDEMİR, Psikolog Esma İrem ARDA, Sosyal Hizmet Uzmanı Melike KILIÇ ve fizyoterapistler tarafından her hafta düzenli olarak teorik eğitim, pratik eğitim, spor dersleri, yürüyüş, film izleme, kitap okuma, sanat ve sosyal etkinlikler düzenlenmiştir. Bu programla bireylerin ileri ki yaşlarında yaşam kalitelerini arttırmalarına katkıda bulunulmuştur.

2. ‘’Sağlıklı Yaş Alma Okulu’’ için kayıtlar Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hekim Şifai Sağlıklı Hayat Merkezi’nde devam etmektedir.

• _DSC9242.JPG
  • _DSC9255.JPG