Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanemizde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Standı Açıldı
16 Kasım 2020

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, diyabetten korunmanın önemi ve nasıl korunacağı konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanemiz giriş katında “Diyabet Standı” kurulmuştur.

Standımızda anlık kan şekeri ölçüm istasyonu oluşturulmuş ve sağlık personelimiz tarafından gerekli ölçümler yapılarak, kayıt altına alınmıştır.

Diyabet olma riskini ölçen anketler ziyaretçilerimize uygulanarak, risk oranına göre hedef kitlenin yönlendirilmesi sağlanmıştır.

Diyabet hakkında ziyaretçilerimize; Diyabet Eğitim Hemşiresi Güldeniz YILDIZ, Diyetisyen Merve SARI, Eczacı Dilay KAHVECİOĞLU ve Hemşire Rügzan ŞENYILDIZ tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır.

Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan etkinlikte sağlıklı yaşam için beslenmenin ve düzenli egzersizin öneminin anlatıldığı, kitapçık, broşür gibi bilgilendirici materyallerin dağıtımı yapılmıştır.