Dünya Tuza Dikkat Haftası Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi
Doğal bir mineral olan sodyum, fazla tüketildiğinde kalp hastalığı, felç ve erken ölüm riskini artırır. Toplumların ana sodyum kaynağı sofra tuzu (sodyum klorür) olmakla birlikte sodyum glutamat gibi diğer çeşnilerde de bulunmaktadır.
Ülkemizde 14-20 Mart tarihleri arasında
#DünyaTuzaDikkatHaftası dolayısıyla, aşırı tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik farkındalık çalışmaları düzenlenmektedir.
Bu
kapsamda İlimizde; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları üyesi olan işletme temsilcilerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Sedat ÜSTÜNDAĞ tarafından sunum gerçekleştirildi, diyetimizdeki sodyum kaynakları ve aşırı tuz tüketiminin neden olabileceği hastalıklar ayrıntılı olarak ele alındı.