Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde Sağlık Turizmi ve Yabancı Uyruklu Hastaların Hizmet Süreçleri” konu başlıklı değerlendirme toplantısı ve eğitim programı gerçekleştirildi.
06 Haziran 2024

Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde, Kırklareli ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla Sağlık Turizmi ve Yabancı Uyruklu Hastaların Hizmet Süreçleri” konu başlıklı değerlendirme toplantısı ve eğitim programı gerçekleştirildi.
Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanemiz konferans salonunda Edirne İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM’ın teşrifleriyle gerçekleşen eğitim programına; Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Temsilcileri, İlimiz ve Kırklareli, Tekirdağ İllerinin İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Hastane Yöneticileri ve sağlık tesislerinde yabancı hastalara hizmet sunan personeller katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM ve Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanemiz Başhekimi Uzm.Dr. Gülsevin ŞİMŞEK’in açılış konuşmaları ile başladı.
Programın birinci bölümünde, Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi ve Uluslararası Hastalar Koordinasyon Sorumlusu Oğuzhan KAYA tarafından katılımcılara “Sağlık Turizmi, Turistin Sağlığı, Suriyeli Hastalar, Uluslararası Hastalar, Göçmen Sağlığı ve Diğer Yabancı Uyruklu Hastaların Hizmet Kapsamları
Sağlık Tesislerinde Eksik ve Hatalı Uygulamalar / Çözüm Yolları
Sağlık Turizmi Politikaları, Hizmet Süreçleri ve Hedefler” konularında bilgi paylaşımı yapıldı.
Programın devamında, Fatura Fiyatlandırma ve Finans Uzmanı İlkay AKÇA DURSUN tarafından “Yabancı Uyruklu Hastaların Fiyatlandırılması ve Finans İşlemleri Süreci”konuları ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Dairesi Başkanlığı TDMS Birim Sorumlusu Ali AFACAN tarafından Alacak Takip Süreçleri ve Muhasebe İşlemleri konuları katılımcılar ile paylaşıldı.
Yoğun bir katılım ve ilgi ile gerçekleşen eğitim programı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

• .