Sağlık Bakanlığımız tarafından Doğal Olan Normal Doğum temasıyla tanıtımı yapılan Normal Doğum Eylem Planı tanıtım toplantısı yapıldı
17 Ekim 2024

Sağlık Bakanlığımız tarafından #DoğalOlanNormalDoğum temasıyla tanıtımı yapılan Normal Doğum Eylem Planı tanıtım toplantısı sonrasında ilimizde de konu ile ilgili farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda; ilimizde bulunan özel hastanelerin başhekim, sağlık bakım hizmetleri müdürü/başhemşire ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr.Mustafa İshak YIDIRIM’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Normal Doğum Eylem Planı ile ilgili sunum yapılmış ve normal doğum oranlarının arttırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
Toplantı sonrasında toplantıya katılan özel hastane başhekimleri, sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarıyla birlikte Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezimizde yer alan Gebe Bilgilendirme Sınıfımız ziyaret edilerek yürütülen çalışmalar hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapılmıştır.
  • .