2017 Ekim Ayı Eğitim Çalışmalarımız
09 Kasım 2017

“Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Korunma Tedbirlerinin Önemi”

Konulu Eğitim Gerçekleştirildi

13 Ekim 2017 tarihinde Prof.Dr.Filiz AKATA tarafından Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Gülden Yörüten Toplantı Salonunda, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik “Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Korunma Tedbirlerinin Önemi” konulu eğitim verilmiştir.

  • 1.jpg
  • 1a.jpg

Edirne İl Müftülüğüne Bağlı Fatih Sultan Mehmet Kur'an Kursu Konferans Salonunda Seminer Düzenlendi

17 Ekim 2017 tarihinde Edirne İl Müftülüğüne bağlı Fatih Sultan Mehmet Kur'an Kursu Konferans Salonunda, imam hatip ve müezzin kayyım personel toplantısında elli personele Dr.Meltem DOKSATLI tarafından “Meme Kanserleri”, Psikolog Çiğdem KAZANÇ tarafından “Özgül Öğrenme Bozukluğu”, Sosyolog Emine KÖROĞLU tarafından “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet” konularında seminer düzenlenmiş ve bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.

  • 2a.JPG
  • 2b.JPG
  • 2d.JPG

Emzirme Haftasında “Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi” Veridi

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında 4 Ekim 2017 tarihinde; Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ÇEKÜS Birimi ve Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezinde Ebe Müşerref ÇELİK ve Ebe Sabriye BERBER tarafından emziren annelere yönelik “Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi” verilmiştir.

  • 3c.JPG

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliği

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu (WFMH) tarafından 10 Ekim tarihi Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlenmiştir. Dünya çapında bu gün kapsamında her yıl belirlenen temaya göre ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda çeşitli farkındalık faaliyetleri yürütülmektedir. WFMH, Dünya Ruh Sağlığı Günü 2017 yılı için “İş Yerinde Ruh Sağlığı” temasını belirlemiştir. Bu kapsamda 6 Ekim 2017 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda Sosyal Çalışmacı Melike KILIÇ tarafından kurum personeline yönelik hizmet içi eğitim düzenlenmiştir. “İş Yerinde Ruh Sağlığı” teması kapsamında psikodrama tekniği ile grup oturumu gerçekleştirilmiştir.

  • 4.jpg
  • 4a.jpg

80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Eğitimleri

          20 Ekim 2017 tarihinde Edirne 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde, Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Zeynep KAYALAR tarafından “Hijyen” konulu ve Sosyal Çalışmacı Melike KILIÇ tarafından da “Akran Zorbalığı” konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir.

                                                                                              

  • 5a.jpg

Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Eğitimleri

         30 Ekim 2017 tarihinde Edirne Sosyal Bilimler Lisesinde, Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Zeynep KAYALAR tarafından “Hijyen” konulu ve Sosyal Çalışmacı Melike KILIÇ tarafından da “Akran Zorbalığı” ve “Özgül Öğrenme Bozukluğu” konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir.

  • 6a.jpg
  • 6b.jpg
  • 6d.jpg

Aids Cybe Eğitimleri

24 Ekim 2017 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe Zeynep KAYALAR ve Ebe Tülün BARIŞ tarafından Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumunda Aids Cybe konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir.