112 Acil Sağlık Hizmetlerinde ve Hastane Acil Servislerinde Görev Yapan Sağlık Personeline Temel Modül Eğitimi Verildi
07 Aralık 2017

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitim Merkezimizce Edirne 112, Tekirdağ 112 ve ilimizdeki hastanelerin acil servislerinden 16 sağlık personelinin kursiyer olarak katıldığı Temel Modül Eğitimi düzenlendi. 2017 Şubat ayı itibariyle bölgemizde yeni formatıyla düzenlenmeye başlayan ve halen sürmekte olan bu eğitim 2017 yılının son temel eğitimi olup; Temel Yaşam Desteği eğitiminde kursiyerler teorik ve pratik eğitim almakta ve insan vücudunun tüm özelliklerini bire bir yansıtan özel maketler üzerinde çalışarak acil vakalarda yapmaları gereken müdahaleleri uygulama fırsatı bulmaktadırlar.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.A.Muhsin Kişioğlu basın temsilcilerine yaptığı açıklamada eğitimlerin titizlikle yürütüldüğünü, acil sağlık hizmetlerinde çalışacak personelin eğitimleri başarıyla tamamlaması gerektiğini ifade etti ve “Acil hekimliği sertifika programı kapsamında personelimiz “Temel Yaşam Desteği” eğitim alıyor. Trakya’daki diğer illerde görevli sağlık personeli de Edirne’de eğitim alıyor. Bu, 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışacak personelimiz için çok önemli bir eğitim. Eğitim pratik ve teorik uygulamaları içermekte ve bir hafta sürüyor. Eğitimin içinde tıbbi ekipmanların tanıtımı ve kullanımı, hasta taşıma teknikleri, temel yaşam destekleri var. Burada özellikle tıbbi etik değerleri de arkadaşlarımıza öğretiyoruz. Hasta ve hekim arasındaki ilişkilerin nasıl olacağı yönünde de eğitimler veriliyor. Acil personeli olabilmek için doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımız mezun oldukları okullar bizim için yeterli değil. Bu sertifika programını da başarıyla tamamlamaları gerekiyor. Verilen bu eğitimlerden sonra yapılan sınavlarda 85 ve üzeri puan alan arkadaşlarımız bu sertifikayı almaya hak kazanıyorlar.” dedi.

• 06.jpg