14 Mart Tıp Bayramı Kapsamında Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi
15 Mart 2018

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından; İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

Yıldırım, “Sağlık sistemimizin tek çatı altında toplandığı bu yeni dönemimizde en önemli önceliklerimizden birinin de bu olduğunu özellikle belirtmek isterim. Bu bağlamda devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız tarafından gerekli hukuksal ve sosyal düzenlemeler yapılmakta ve çalışan haklarını kapsayan ve koruyan bu düzenlemelere her gün bir yenisi eklenmektedir. İnşallah önümüzde sağlıkta şiddetin kalmadığı tüm çalışanlarımızın refah ve huzur düzeylerinin daha yüksek olduğu, güneşli günler bizi beklemektedir. Sizlerin huzurunda vefakâr, cefakâr, donanımlı bilim insanlarını ülkemize kazandıran tüm öğretim görevlisi değerli hocalarımıza şükranlarımı sunmayı bir borç bilirim. Bu bağlamda da şahsım ve İl Sağlık Müdürlüğü adına; görevi başında vefat eden, şehit olan tüm sağlık çalışanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum. Afrin’de sınırda, sahra hastanelerinde ve savaş alanında görev yapan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm camiamızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Törene, kamu ve özel hastane hekimleri ile sağlık yöneticileri ve çalışanları katıldı. Çelenk sunma töreni sonrasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezindeki programda, Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden 2017 yılında emekli olan sağlık personeline İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa İshak YILDIRIM ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ tarafından plaket verilmiştir.