Dünya Tuza Dikkat Haftası Etkinlikleri Kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezinde Eğitim Programı Düzenlendi
15 Mart 2018

Dünya Sağlık Örgütü; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram (tepeleme bir çay kaşığı veya silme bir tatlı kaşığı) olarak önermektedir. Bu miktar, yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanmaktadır.

Fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkileri nedeniyle halkımızda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüzce Edirne Halk Eğitim Merkezinde bir eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ programın açılış konuşmasında “Aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla Bakanlığımız tarafından Kasım 2011 yılından beri “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı"  yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması amacıyla “Dünya Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Her yıl belirlenen farklı bir tarihte ve temada gerçekleştirilen  “Tuza Dikkat Haftası” bu yıl 12-18 Mart 2018 tarihleri arasında olup; bu yılın teması “Hepimiz Çok Fazla Tuz Tüketiyoruz: Aşırı Tuz Tüketimini Azaltmanın 5 Yolu” dur.” dedi.

Tüm resmi kurumlarımızda görev yapan personele, sağlık kurumlarımızdaki sağlık çalışanlarına ve sağlık meslek lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programı, Uzm.Dr.Yeliz ÖZKAYA EKER’in “Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması” konulu sunumu ile devam etmiştir. Sunumun ardından gerçekleştirilen ve katılımcıların büyük bir ilgi gösterdiği soru cevap bölümünün tamamlanması ile eğitim programı tamamlanmıştır.

  • 1.png
  • 02.JPG
  • 03.JPG
  • 04.JPG
  • 05.jpeg
  • 06.JPG
  • 07.JPG
  • 08.JPG
  • 09.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG
  • 14.JPG