44. Askom Toplantısı Yapıldı
25 Eylül 2018

İlimiz genelindeki acil sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak üzere 44. kez düzenlenen ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) toplantısı 18.09.2018 tarihinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN’ ın Başkanlığında düzenlenen toplantı, Acil Sağlık ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kamil Sani ÖNGÖREN’ in sunumuyla başladı. Toplantı Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi, Keşan Devlet Hastanesi ve İl Ambulans Servisi Başhekimleri, Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinden, Başhekim, Kardiyoloji, Acil Tıp, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanları ve çok sayıda yöneticinin katılımı ile gerçekleşti.

İlimiz Acil Sağlık Hizmetlerinin istatistiki verileri değerlendirildiği toplantıda, hasta teslim süreleri, bulaşıcı hastalık taşıyan hastaların sevk süreci, konferans görüşme, replantasyon hizmetleri, hastaneler arası yapılan sevklerde koordinasyon ve acil sağlık hizmetlerinin gündemde olan sorunlarıtüm sağlık kurum yöneticileri ile görüşülerek karara bağlandı.

Ayrıca toplantıda Müdürlüğümüz ve Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanefi Yekta GÜRLERTOP’ un iş birliği ile kurumumuzda görevli hekimlere yönelik gerçekleştirilen “Kardiyak Acillere Yaklaşım Eğitimi” ne yapmış olduğu değerli katkıları sebebi ile İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz KALKAN tarafından Prof. Dr. Hanefi Yekta GÜRLERTOP’ a Teşekkür Belgesi takdim edildi.

• _DSC1632.JPG
  • _DSC1621.JPG