20. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (Askom) Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
07 Aralık 2018

Edirne merkezli Kırklareli Tekirdağ illerinden oluşan (20. Bölge) Bölge ASKOM Toplantısı 06.12.2018 tarihinde Lalezar Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya, İlimiz ve Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ illerinin İl Sağlık Müdürleri, Acil Sağlık ve Sağlık Hizmetleri, Kamu Hastaneler Hizmetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Acil Sağlık Hizmeti veren tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinin Başhekimleri, üniversite hastanelerinin Ana Bilim Dalı Başkanları, Hastanelerin ASKOM sorumluları, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı ilgili Birim Sorumluları, İl Ambulans Servisi Başhekimleri, Üniversite ve Özel Hastane Yöneticileri katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantı, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz KALKAN ve Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ illerinin İl Sağlık Müdürlerinin selamlama konuşmalarının ardından Bölge illerinin Acil Sağlık Hizmetleri Başkanları tarafından il acil sağlık hizmetlerinin sunumu ile devam etti.

Yapılan İl sunumlarının ardından,  yoğun bakımlara yapılan hasta sevklerinde yaşanan sıkıntılar, hastaneler arası yapılan sevkler ve acil sağlık hizmetleriyle alakalı diğer konular görüşüldü. Acil sağlık hizmetlerinin gündemde olan sorunları, tüm sağlık kurum ve kuruluşları ile görüşülerek ortak kararlarla çözüme ulaştırılmaya çalışılarak alınan kararlar onaya sunuldu.

• _DSC5293.JPG
  • _DSC5296.JPG