İl Sağlık Müdürlüğümüzde ve Hastanelerimizde Görevli Yöneticilere ve Bilgi İşlem Personeline “Sağlıkta Siber Güvenlik Eğitimi” Verildi
28 Kasım 2017

“Sağlıkta Siber Güvenlik” adıyla teknik destek başvurusunu yaptığımız projemiz Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiş ve 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilmiştir. Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüzde ve hastanelerimizde görevli bilgi işlem personeline yönelik gerçekleştirilen 5 günlük ilk etap eğitim sonrasında sağlık yöneticilerine yönelik 2 günlük ikinci etap eğitim gerçekleştirilmiştir. Son olarak veri giriş personeline yönelik yapılacak eğitimle birlikte eğitim programı tamamlanacaktır.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.A.Muhsin Kişioğlu basın temsilcilerine yaptığı açıklamada; “Sağlık sisteminde bilginin işlenmesi ve depolanmasında yetkili olan tüm personelin bilgi güvenliği konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olması gerekmekte; ayrıca yöneticilerin ve teknik personelin olası riskleri ve alınması gereken tedbirleri bilmesi, acil durumlarda verilerin kurtarılması için gerekli işlem basamakları konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmaları büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla Trakya Kalkınma Ajansına teknik destek başvurusunu yaptığımız projemiz kabul edilmiş ve hedef kitle olan bilgi işlem personeli, sağlık yöneticileri ve veri giriş personeli olmak üzere 3 etap halinde planlanmıştır. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza şahsım ve İl Sağlık Müdürlüğüm adına teşekkür ediyorum.” dedi.