Mart Ayı Kolon (Kalın Bağırsak) Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Gerçekleştirildi
05 Nisan 2018

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezine bağlı KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi tarafından “Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında il genelinde birçok faaliyet gerçekleştirildi.

13 Mart 2018 Salı günü halkımızın yoğun olarak gittikleri bir alışveriş merkezinde ve 30 Mart 2018 Cuma günü bayanların yoğun olarak bulunduğu Cuma Pazarında stant kurulmuştur. Stantta afiş, broşür, poster vs. materyaller sergilenmiş; el broşürü, kitapçık ve bilgilendirme notları dağıtılmıştır. Ayrıca tüm bayanlar, taramalarını yaptırmaları için KETEM’e davet edilmiştir.

Etkinlikler kapsamında KETEM personeli tarafından işaret dili kullanılarak“Kolon Kanseri” konulu kamu spotu hazırlanmış ve Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, entegre ilçe hastaneleri, il merkezinde ve ilçelerimizde bulunan aile sağlığı merkezlerinin bekleme salonlarında ve ETUS’a bağlı çalışan araçların lcd ekranlarında izletilmesi sağlanmıştır.

Edirne Merkez Fatih Camii Kur’an Kursu, Yıldırım Kur’an Kursu ve Karaağaç Kur’an Kursu Merkezi kursiyerlerine kanserde erken teşhisin önemi, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğu ve KETEM’de yapılan taramalar hakkında bilgi verilerek; broşür, kitapçık ve bilgilendirme notları dağıtılmıştır. Ayrıca tüm bayanlar taramalarını yaptırmaları için KETEM’e davet edilmiştir.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr.Mustafa Talha SÜTCÜ ile KETEM Birimi Sorumlu Hekimi Dr.Meltem SÖZER YAVUZ tarafından etkinlikler kapsamında  farkındalığın arttırılması ve halkın bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla 21.03.2018 günü ETV’de “Kolon Kanseri” konulu program gerçekleştirilmiştir.

• 012.jpg
  • 013.jpg