2018 Mart Ayı Eğitim Çalışmalarımız
16 Nisan 2018

Pulmoner Rehabilitasyon Haftası

Uzun süreli akciğer, solunum problemi olan bireylerin nefes darlığı hissetmeksizin hareket etmesi veya normal günlük aktivitelerini yapması güçleşmektedir. Pulmoner Rehabilitasyon uygulamaları nefes darlığı ile başa çıkabilmeyi, aynı zamanda daha güçlü ve sağlıklı hissetmeyi sağlar. Halkımızın ve sağlık görevlilerinin Pulmoner Rehabilitasyona yönelik bilgilendirilmesi ve bilincin artırılması amacıyla 12-18 Mart 2018 tarihleri arası Pulmoner Rehabilitasyon Haftası olup sloganı olarak “Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et” olarak belirlenmiştir.

         Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında belirlenen slogana yönelik olarak kurumumuz Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmetlerine yürütmekte olan Edirne Selimiye Sağlıklı Hayat Merkez’inde halk eğitimi gerçekleştirilmiştir. Obezite Okuluna kayıtlı  vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri ilgili personelimiz tarafından 12.03.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

 

  • 1a.jpg
  • 1b.jpg


“El Hijyeni” Konulu Eğitim

13.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe ZEYNEP KAYALAR tarafından Karakasım İlkokulunda eğitim gören bir ve ikinci sınıf öğrencileri ve anasınıfı öğrencilerine “El Hijyeni” konulu eğitim düzenlenmiştir.
2a.jpg


Sodam Kurs Binasında “Çocuğun Psikososyal Gelişimi”Konulu Eğitim

15.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Sosyal Çalışmacı MELİKE KILIÇ tarafından Sodam Kurs Binasında “Çocuğun Psikososyal Gelişimi” konulu eğitim düzenlenmiştir.

Huzurevi Sakinlerine “Tuza Dikkat” Eğitimi

            Aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla Bakanlığımız tarafından Kasım 2011 yılından itibaren “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılma Programı"  yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında fazla tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik kamuda farkındalık oluşturulması ve bilgilendirme yapılması amacıyla “Dünya Tuza Dikkat Haftası” etkinlikleri yapılmaktadır.

            Her yıl belirlenen farklı bir tarihte ve temada gerçekleştirilen  “Tuza Dikkat Haftası” bu yıl 12-18 Mart 2018 tarihleri arasında belirlenmiştir.Bu yılın teması "Hepimiz Çok Fazla Tuz Tüketiyoruz: Aşırı Tuz Tüketimini Azaltmanın 5 Yolu"olarak belirlenmiştir.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olarak 16.03.2018 tarihinde Edirne Huzurevi sakinlerine bu kapsamda Uzm.Dr. Behzat Can DEMİRKAN tarafından farkındalık eğitimi gerçekleştirilmiştir.
4a.JPG

Huzurevi Sakinlerine“Yaşlılarda Düşmenin Ve Ev Kazalarının Önlenmesi” Eğitimi

Ülkemizde her yıl 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında topluma yönelik etkinlikler  düzenlenmektedir.  Bu yıl “yaşlılarda düşmenin ve ev kazalarının önlenmesi” konuları ele alınmıştır. Konu ile ilgili toplumsal bilinci arttırmak için 16.03.2018 tarihinde Edirne Huzurevi sakinlerine Uzm.Dr.Behzat Can DEMİRKAN tarafından farkındalık eğitimi düzenlenmiştir.
5a.jpg

Tayakadın Şehit Cem Havale  İlkokulunda “El Hijyeni” Konulu Eğitim

21.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe ZEYNEP KAYALAR tarafından Tayakadın Şehit Cem Havale  İlkokulunda eğitim gören birinci sınıf öğrencileri ve anasınıfı öğrencilerine El Hijyeni konulu eğitim düzenlenmiştir.

  • 6a.jpg
  • 6b.jpg

Kemalköy İlkokulunda “El Hijyeni” Konulu Eğitim

22.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe ZEYNEP KAYALAR tarafından Kamalköy İlkokulunda eğitim gören birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencilerine El Hijyeni konulu eğitim düzenlenmiştir.

  • 7a.jpg
  • 7b.jpg

Umurbey Menzilahir Çocuk Kulübü

27.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimi ONUR MUTAFÇILAR ve Ebe ZEYNEP KAYALAR  tarafından Umurbey Menzilahir  Sosyal Hizmet Merkezi Birimi bünyesine bağlı Çocuk Kulübünde eğitim gören anasınıfı öğrencilerine “Diş Sağlığı, El Hijyeni” konularında eğitim düzenlenmiştir.


  • 8a.jpg
  • 8b.jpg

Büyükdöllük İlkokulunda “El Hijyeni” konulu eğitim

28.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Ebe ZEYNEP KAYALAR tarafından Büyükdöllük  İlkokulunda eğitim gören birinci sınıf öğrencileri ve anasınıfı öğrencilerine “El Hijyeni” konulu eğitim düzenlenmiştir.


  • 9a.jpg
  • 9b.jpg

Çevre Sağlığı Birimine “Sıfır Atık Projesi” Eğitimi

29.03.2018 tarihinde Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı Çevre Sağlığı Birimine “sıfır atık projesi”  ile ilgili eğitim Sosyal Çalışmacı Melike KILIÇ tarafından  düzenlenmiştir.

10a.jpg

“Gebe İzlem Protokolleri ve Gebe Bilgilendirme Sınıfı Tanıtım” Eğitimi

            Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezinde, Edirne Toplum Sağlığı Merkezine Bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Sağlığı Elemanlarına “Gebe İzlem Protokolleri ve Gebe Bilgilendirme Sınıfı Tanıtımı” konularını içeren eğitim; Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ÇEKÜS Biriminde görevli Ebeler Sabriye BERBER, Emine PEHLİVAN  ve Dr.Sadettin YILDIZ tarafından  01-02.03.2018 tarihlerinde verilmiştir.

  • WhatsApp Image 2018-04-16 at 12.23.39.jpeg
  • 7.jpg
  • 7A.jpg

Mart Ayı Ria Sertifikasyon Eğitimleri

             Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Hemşire Sevgi YENİCE ve Doktor Füsun KİREZCİ tarafından 05-14 Mart 2018 tarihleri arasında, ÜS Eğitim Merkezinde Aile Planlaması Uygulama (RİA) eğitimi TÜTF Araştırma görevlisi Dr.Gamze DEMİRAY’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

  • 12a.jpg
  • 12b.jpg


Fatih Sultan Mehmet Kur'an Kursu Konferans “Salonunda İntiharı Önleme” Eğitimleri Verildi

          Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı birimimizce 19 Mart 2018 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Kur' an Kursu Konferans Salonunda İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara,  aynı gün Kur'an Kursu öğreticilerine olmak üzere 190 kişiye Psikolog Çiğdem KAZANÇ GERE ve Sosyolog Emine KÖROĞLU tarafından  ''İntiharı Önleme'' konulu eğitimler gerçekleştirilmiştir.

  • 13a.jpeg
  • 13b.jpeg
  • 13c.jpeg