Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanemizde Başarıyla Gerçekleştirilen EVAR Yöntemi İle Hasta Sağlığına Kavuşturuldu
20 Nisan 2018

Karın aort damarında 14 cm. dev anevrizması olan 69 yaşında erkek hasta M.Ç. Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanemizde, EVAR (Endovasküler Anevrizma Tamiri) yöntemi ile sağlığına kavuşturuldu.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi kalp damar cerrahisi uzmanı Dr.Devrim EROĞLU konuya ilişkin; “Hastanemizde uzun zamandır karın ve göğüs aort damarı genişlemesi (anevrizma) ve yırtılması (disseksiyon), her iki kasık arterinden girilerek başarılı şekilde tedavi edilmektedir. Bu hastamızın özelliği ise; karın aort damarı genişlemesi  (Aort Anevrizması) 14 cm. olup; yaptığımız literatür araştırmasında Türkiye’de şu ana kadar EVAR yöntemi ile tedavisi yapılmış ve başarılı olmuş en geniş Abdominal Aort Anevrizmasına sahip olmasıdır. Hasta bize şiddetli karın ve sırt ağrısı ile başvurdu. Öncesinde bypass ameliyatı olması, hipertansif olması ve karın aort damarının 14 cm. olması nedeniyle, çok acil olarak işleme alındı. Her iki kasık damarından girilerek damar içine yamalı stent yerleştirildi ve böylece anevrizma tedavi edildi. Karın aort damarının yırtılması, fistül, emboli gibi komplikasyonların önüne geçmiş olduk. Yaklaşık bir saat süren EVAR ameliyatı sonrasında hastayı iki gün içinde şifa ile taburcu ettik. Bu yöntem ile karın - göğüs aort damarı genişleme ve yırtılmaları daha kolay ve hızlı şekilde tedavi edilip; hasta kısa sürede taburcu edilmekte ve gündelik hayatlarına da hızlıca dönmektedirler.” dedi.

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Mustafa Talha SÜTCÜ yaptığı açıklamada; “Açıldığı günden bu yana bölge halkının tercihi olmaktan gurur duyan Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi hizmetleri açısından güncel tıbbın tüm imkânlarını kullanır duruma geldi. İşleyişini başarılı bir şekilde sürdüren Kalp Damar Cerrahisi Kliniği kendini sürekli yenileyerek adından sıkça söz ettiriyor. İleri seviye sağlık hizmeti veren Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği olarak her geçen gün bölge halkımıza şifa dağıtmaya devam ediyoruz. Hastanemiz kardiyovasküler cerrahide 3.basamak sağlık kuruluşlarında yapılan birçok işlemi gerçekleştirebilmektedir. Birçok büyük sağlık merkezi ile yarışır pozisyona gelinmiştir. Bu durum hem hastanemiz, hem de Edirne’miz açısından büyük kazançtır.” dedi.

• 2.jpg
  • 3.jpg