Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Türk Kardiyoloji Derneği himayelerinde düzenlenen Balkan Kardiyo Onkoloji Günleri Edirne'de Düzenlendi.
26 Haziran 2018

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Türk Kardiyoloji Derneği himayelerinde düzenlenen Balkan Kardiyo Onkoloji Günleri, Onkolog olmayan hekimler için kanser tedavisinin esasları, Kronik kalp hastalıkları ve anemi, Kronik hastalıklarda Arteriyel & Pulmoner Hipertansiyon alt başlıklarında 23 Haziran 2018'de Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Cengiz KALKAN açılış konuşmasında; “Tıp alanında tüm dünyada süren bilimsel çalışmalar ve teknoloji ürünleri hızla çoğalırken ülkemiz sağlıkta son 16 yıl içerisinde büyük bir dönüşüm yaşadı, dünyaya örnek gösterilen  neticeler elde etti. Bakanlığımız Sağlıkta dönüşüm programları ile Tüm Türkiye’ de olduğu gibi Edirne ilimiz merkez ve ilçelerine yapılan yeni hastanelerle modern ve ferah fiziki mekânlarda en gelişmiş tıbbi cihazlarla donatılmış sağlık hizmeti sunumu imkânlarını vatandaşımızın hizmetine sunmuştur.

Halk sağlığı hizmetlerinde son derece etkin olan ilimiz gerek halk eğitimleri ile gerekse gezici sağlık hizmetleri ve kanser tarama çalışmaları sayesinde hastalıklarda erken tanı ve tedavi yönünden Türkiye de emsal bir durumdadır.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 2. Basamak sağlık tesirsilerinde 205 Uzman Hekim, 45 Pratisyen, 47 diş Hekimi, 524 Hemşire, 62 Ebe, 355 Sağlık Memuru ve 850 diğer personelimiz olmak üzere toplamda 2188 personelle hizmet vermekteyiz. Toplam yatak sayımız 820 olup bunların 577’si nitelikli yataktır. Yatak Doluluk Oranı %73’dür.2017 yılında 1.617.356 hastaya ayaktan tedavi hizmeti verilmiş ve toplam 546.991 hasta acil servisimize başvurmuştur.3 hastanemizde toplam 95 yoğun bakım yatağı bulunmakta olup 2018 yılının ilk 4 ayında 1760 hastaya yoğun bakım hizmeti verilmiştir. Yine 2018 yılının ilk 4 ayında 311 hastaya 718 seans kemoterapi verilmiştir. 2017 Ekim ayında açılan uyku merkezinde toplam 384 hastaya uyku testi yapılmıştır.

Edirne merkezde inşa edilen Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi modern mimarisi yanında fiziki mekân ve tıbbi donanımı sayesinde kardiyoloji alanında yeni girişimlere imkân sağlamış ve yeni hizmet binamızın açılışı ile birlikte anjiyo ve By-Pass yapılmaya başlanmıştır. Toplam 510 hastaya koroner anjiyo yapılmış ve bu hastalardan 61 tanesi de koroner By-Pass operasyonuna alınmıştır.

Her zaman birlikte çalışmaktan onur ve mutluluk duyduğumuz Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin ’de potansiyeli de göz önüne alındığında Edirne İlimizin Sağlık alanında  ‘’parlayan bir inci olduğunu söylemek ‘ebetteki güç olmayacaktır. Bu potansiyeli nedeniyle Edirne ilimizin çok kısa bir sürede Sağlık Turizminde de Ülkemizde emsal olacağını düşünmekteyim.

İşte bugün birlikte bulunduğumuz Kardiyo Onkoloji Kongresi ve benzer bilimsel çalışmalarınhastalarımızın kaliteli hizmete ve şifaya kavuşmaları yolunda biz hekimlere çok büyük değer katacağını ve kurumlarımız arasındaki birlikteliği daha da güçlendireceğini düşünmekteyim ”dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr.İshak YILDIRIM; “Kanser Tedavisinde Evde Bakım Hizmetleri, Palyatif Bakım Merkezleri ve Sağlık Turizmi ”konularında ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ ; “Kanser Erken Teşhis ve Eğitim (KETEM) ile Sağlıklı Hayat Merkezleri” konularında sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Trakya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinden değerli hocalarımızın sunumlarının ardından program sona erdi.

• WhatsApp Image 2018-06-26 at 17.12.36 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2018-06-26 at 17.12.36.jpeg